Het herziene expertisegebied Longverpleegkunde is uit!

  • 18 oktober 2024
  • Nieuwsbericht
  • Longverpleegkundigen
Kaartje Expertisegebied Long 2024

Eind september is het herziene expertisegebied Longverpleegkunde, nu de tweede editie, afgerond. Het bestuur maakte dit nieuws op 2 oktober jl. bekend tijdens het jaarcongres van V&VN Longverpleegkundigen, en had speciaal kaartjes laten maken met een QR-code naar het expertisegebied (zie foto).

Het expertisegebied is een aanvulling op het beroepsprofiel van de longverpleegkundige. Het beschrijft de aanvullende kennis en vaardigheden die longverpleegkundigen – naast de kennis en vaardigheden uit het beroepsprofiel - bij de taakuitoefening in hun vakgebied nodig hebben. De veranderde maatschappij en ontwikkelingen binnen de longzorg vroegen om herziening van het voorgaande expertisegebied, dat dateerde uit 2014. 

Het bestuur wil alle longverpleegkundigen die aan de herziene versie hebben meegewerkt, hartelijk danken voor hun bijdrage. 

Naar het expertisegebied

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)