V&VN Vakcommissie Zorg voor Ouderen

Samenwerking in vakcommissies
De afdelingen en platforms binnen V&VN weten elkaar te vinden. En terecht, zij hebben veel gemeen in wat zij willen doen voor de beroepsinhoud en voor hun achterban. Daarom werken ze samen in vakcommissies. 

Zorgvoorouderen

De vakcommissie bestaat uit de volgende afdelingen

Geriatrie & Gerontologie

De afdeling V&VN Geriatrie & Gerontologie is dé plek voor leidinggevenden, verpleegkundigen, verzorgenden, verpleegkundig specialisten en verpleegkundig consulenten die op het gebied van geriatrie en ouderenzorg actief zijn.

Maatschappij en Gezondheid - Dementie

De dementieverpleegkundige biedt cliënten en hun cliëntsysteem ondersteuning, begeleiding en behandeling. Hierbij staat de hulpvraag van de cliënt en mantelzorger centraal. Daarnaast is de dementieverpleegkundige coördinator van welzijn, behandeling en zorg en ook langdurig beschikbaar en deskundig op het gebied van dementie, de gevolgen ervan en de mogelijkheden voor begeleiding en behandeling.

Maatschappij en Gezondheid - Wijkverpleegkundigen

De vakgroep Wijkverpleegkundigen vertegenwoordigt wijkverpleegkundigen uit alle regio’s en verschillende organisaties in het land. De vakgroep heeft als missie dat het expertisegebied van de wijkverpleegkundige de leidraad vormt voor de functie-uitoefening van de beroepsgroep.

Opleiders

Opleiden in de verpleging en verzorging is een dynamisch beroep. Delen van informatie, kennis en ervaring is daarbij onmisbaar. Op de site van V&VN Opleiders vind je onder andere informatie over onze rol binnen de V&VN, onze visie en doelstellingen en nieuws vanuit opleidingen of zorg.

Palliatieve Zorg Praktijkverpleegkundigen & Praktijkondersteuners Verpleegkundig Specialisten Verzorgenden

Het platform V&VN Verzorgenden komt op voor jouw belangen, zorgt ervoor dat jouw stem gehoord wordt door naar je te luisteren en biedt goede scholing, zodat je bijblijft op jouw vakgebied.

Contact

V&VN Vakcommissie Zorg voor Ouderen info

  • Andrea Steger
  • a.steger@venvn.nl

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!