Conny blogt: ‘Dit wordt een enorme klus’

  • 18 maart 2020
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Conny

Wij zijn als verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten gewend met crisissituaties om te gaan. We zijn gewend om voor mensen met een besmettelijke aandoening te zorgen. En we doen altijd ons uiterste best voor patiënten en cliënten. Maar nu wordt er extra veel van ons gevraagd.

Ondanks alle maatregelen die de overheid neemt, staan we pas aan het begin. Veel collega’s zetten zich schrap voor wat komen gaat. De stilte voor de storm.

Ook op de afdeling in het ziekenhuis waar ik werk, melden collega’s zich ziek met coronaklachten. In het hele land draaien we extra diensten, onze verloven worden ingetrokken en in tegenstelling tot andere burgers werken we door bij lichte klachten. V&VN krijgt veel signalen over tekorten aan beschermende materialen. Dit levert veel zorgen op over risico’s die kunnen ontstaan.

V&VN heeft een meldpunt opgericht. Meld hier waar jij tegenaan loopt, je zorgen én je oplossingen. Honderden verpleegkundigen en verzorgenden hebben dat al gedaan. Blijf dat vooral doen!

Laat weten wat jou kan helpen, wat jij nodig hebt. Bij V&VN zijn we druk bezig deze signalen te verzamelen en te zorgen dat er iets aan wordt gedaan. Zo werkten we aan voorwaarden voor verpleegkundigen met een verlopen BIG-registratie om weer aan het werk te mogen als verpleegkundige. En we bespraken in het crisisoverleg op het ministerie van VWS dat er actie moet worden ondernomen om tekorten aan beschermende materialen zo spoedig mogelijk op te heffen. V&VN zorgt dat jouw stem nu luider dan ooit doorklinkt in Den Haag.

Dit wordt een enorme klus, maar met elkaar kunnen we deze klus aan. We gaan het samen doen. Nederland rekent op ons.

Conny van Velden
Kinderverpleegkundige en bestuurder a.i. V&VN

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)