'Verstandig om griepprik en coronaprik te nemen'

  • 12 juli 2023
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
IMG 7212 (1)

Zorgprofessionals moeten zelf beslissen of ze de griepprik en de coronaprik nemen.” Dat zegt Jaap Kappert, bestuurslid V&VN, in een reactie op de nieuwe vaccinatieronde die in het najaar op het programma staat. “We willen als beroepsvereniging wel aangeven dat we het verstandig vinden om het te doen. Ik ga zeker weer de griepprik en de coronaprik laten zetten.”

Verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten met direct patiëntencontact komen aan het eind van het jaar opnieuw in aanmerking voor een vaccinatie tegen corona. Kappert benadrukt om verpleegkundigen en verzorgende adviesraden een stem in de besluitvorming. “Zeggenschap is zeer belangrijk. Zorgprofessionals kunnen vanuit hun inhoudelijke expertise een grote bijdrage leveren aan het vaccinatieprotocol. Daarnaast is hun kennis van belang voor de goede logistiek, zoals tijdstip, locaties en zichtbaarheid versus privacy.”

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)