Coronavirus

Verpleegkundige met mondkapje (Robin Utrecht, ANP)

Op deze pagina vind je alle informatie terug die we hebben gepubliceerd over het coronavirus en vind je de meest recente informatie over de vaccinatiecampagne in het najaar 2023.

Intensive Care verpleegkundige met beschermingsmiddelen voor coronavirus (Jeffrey Groeneweg, ANP)
  • V&VN Algemeen

Coronaprik

Het coronavirus komt nog steeds voor in Nederland. De meeste mensen hebben inmiddels een afweer opgebouwd tegen het virus. Die afweer neemt na verloop van tijd af. Vanaf 2 oktober 2023 kunnen zorgmedewerkers met direct patiënt- en/of cliëntcontact daarom weer een coronaprik halen.

Vrouw met FFP2-masker op

Mondneusmaskers

Onze veiligheid en die van onze kwetsbare patiënten staan altijd voorop. In alle sectoren van de zorg. Daarom is ons uitgangspunt: zorgverleners dragen een FFP2-mondmasker bij contact of werken met patiënten, cliënten of bewoners met COVID-19 of een verdenking daarvan. Hetzelfde geldt voor contact of werken met patiënten in hoog-risicosituaties.

Coronavirus: Gezamenlijk advies V&VN en vakbonden over gebruik mondneusmasker (Arie Kievit, ANP)
  • V&VN Algemeen

Richtlijnen per sector

In het hele land hebben verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten direct of indirect met het coronavirus (COVID-19) te maken. Op deze pagina vind je alle richtlijnen per sector.
Coronavirus testen met beschermingsmiddelen (ANP, Robin Utrecht)

Nieuws over het coronavirus

Bekijk hier het laatste nieuws over het coronavirus.

MV191125 Venvn Beeldbank GGZ 71A9606
  • V&VN Algemeen

Coronavirus: overzicht leermiddelen, scholingen en kennispleinen

Het coronavirus of Covid-19 leidt tot veel onzekerheid en vragen bij vrijwel alle medewerkers in de zorg. Op deze pagina een overzicht van leermiddelen, scholingen en kennispleinen die je (hopelijk) verder kunnen helpen.
MV191120 Venvn Bethem T0I5086
  • V&VN Algemeen

Extra ondersteuning voor cliënten in coronatijd

Hoe zorg je voor extra ondersteuning voor cliënten in tijden van corona? Er zijn veel tools, leermiddelen en kennisplatformen beschikbaar die hierbij kunnen helpen. We zetten een aantal voorbeelden op een rij.
Wijkverpleging_portret_2
  • V&VN Algemeen

Psychische ondersteuning in coronatijden

Werken in de zorg tijdens de coronacrisis vraagt veel van verpleegkundigen en verzorgenden. Goede psychische begeleiding is van levensbelang, in alle sectoren van de zorg. Tijdens én na de coronacrisis moet er aandacht en ondersteuning zijn voor verpleegkundigen en verzorgenden met psychische klachten.
Palliatieve Zorg In Tijden Van Corona
  • V&VN Algemeen

Palliatieve zorg in tijden van corona

Hoe begeleid je in tijden van corona patiënten en familieleden in de palliatieve fase? Op basis van vragen en zorgen geven we antwoorden.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)