Adviseur Beroepsontwikkeling

Draag jij verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten een warm hart toe en wil je het mogelijk maken dat zij zich optimaal kunnen verenigen en positioneren? Dan hebben wij binnen V&VN de baan voor jou!

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), met ruim 105.000 leden de grootste beroepsvereniging van ons land, maakt zich er sterk voor dat verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten hun vak op het hoogste kwaliteitsniveau en met trots en passie kunnen uitoefenen. De dialoog tussen, met en namens onze leden is het uitgangspunt bij alles wat we doen.

Het team Beroepsontwikkeling houdt zich bezig met de professionalisering van verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en verzorgenden binnen alle velden van de gezondheid: GGZ, Eerstelijnszorg, Ziekenhuizen, Verpleeghuizen etc. Voor dit team zijn wij op zoek naar een:

Adviseur Beroepsontwikkeling

(24-36 uur per week)

Op dit moment lopen er een aantal mooie programma's waarin we ruimte hebben voor beleid adviseurs en procesbegeleiders. Voorbeelden van een programma zijn: E-overdracht, waarbinnen gewerkt wordt aan eenduidige verpleegkundige gegevensuitwisseling, Uitkomstgerichte Zorg, waarin gewerkt wordt aan persoonsgerichte zorg en samen beslissen. Andere thema's zijn het meten van kwaliteit, zorgevaluatie, digitale zorg, scholen en opleiden en implementatievraag-stukken.

We zoeken deskundigen op implementatie, ontwikkelen van informatiestandaarden en datasets, kwaliteitsprocessen en projectbegeleiders. Als adviseur onderhoud je relaties met interne en externe partijen. Je ondersteunt bestuur en collega's bij de vertegenwoordiging van de beroepsgroepen aan landelijke tafels en/of je participeert zelf, waarmee je invloed hebt op landelijk beleid. Dit allemaal ter versterking van de zorgprofessional. Hiermee verbetert de kwaliteit van zorg én de levenskwaliteit voor de patiënt.

Je bent onderdeel van het team Beroepsontwikkeling, waar ruim twintig andere adviseurs in sub teams werken aan diverse programma's. Er is een breed scala aan specialistische deskundigheid in het team aanwezig.

Wat ga je doen?

 • Je rol binnen een programma bepaalt uiteindelijk precies wat je gaat doen. Afhankelijk van je expertise werk je aan afwisselende projecten.
 • Je participeert in werk- en adviesgroepen op strategisch en tactisch niveau. Soms organiseer je deze bijeenkomsten zelf.
 • Je werkt in verschillende samenwerkingsverbanden binnen de zorg met uiteenlopende partijen (veldpartijen, stakeholders, ministeries). Hierin vertegenwoordig je onze achterban en maak je je sterk voor professionalisering van de beroepsgroepen. Je draagt zorg voor een goede voorbereiding en consulteert zo nodig vooraf derden en onderhoudt contact met onze leden.
 • Je schrijft notities en bereid presentaties voor.
 • Als projectleider bewaak je het budget en draag je zorg voor financiële en inhoudelijke verantwoording.
 • Je houdt maatschappelijke, vakinhoudelijke - en politieke ontwikkelingen om zo goed op de hoogte te blijven.

Wat breng je mee?

 • Relevante academische opleiding.
 • Kennis van verpleegkundig werkveld en overziet de dynamiek in en om een beroepsvereniging.
 • Je politiek-bestuurlijke sensitiviteit is goed ontwikkeld.
 • Je schakelt makkelijk tussen strategie, tactisch en operationeel niveau.
 • Je werkt zelfstandig en beschikt over een goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
 • Je kunt snel schakelen tussen verschillende niveaus: tactisch/strategisch tot operationeel. Je bent communicatief sterk en sociaal zeer vaardig.
 • Voor een rol van projectleider: ervaring met projectmanagement.

Wat bieden wij?

Een afwisselende en dynamische functie met veel ruimte om structureel bij te dragen aan de ontwikkeling van de beroepsgroep van verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten binnen een ambitieuze en snelgroeiende beroepsvereniging. Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van € 3.115,- tot maximaal € 4.964,- op basis van een 36-urige werkweek (CAO Ziekenhuizen, FWG 55/60). V&VN biedt daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,33% vakantietoeslag en een 13e maand.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!