Casemanagers Dementie

De casemanager dementie biedt cliënten en hun cliëntsysteem ondersteuning, begeleiding en behandeling. Hierbij staat de hulpvraag van de cliënt en mantelzorger centraal. Daarnaast is de dementieverpleegkundige coördinator van welzijn, behandeling en zorg en ook langdurig beschikbaar en deskundig op het gebied van dementie, de gevolgen ervan en de mogelijkheden voor begeleiding en behandeling.

Hero Dementie

De afdeling casemanagers Dementie V&VN komt op voor de belangen van casemanager dementie en houdt zich bezig met inhoudelijke discussies over het vak van de casemanager dementie door:

  • Ontwikkelen en onderhouden van het expertisegebied casemanager dementie 2024
  •  Advies en lobby over casemanagement dementie
  • Verzamelen en verspreiden van kennis over (casemanagement) dementie d.m.v. masterclasses
  • Adviseren in curriculumontwikkeling in opleidingen voor casemanagers dementie
  • Participatie in de kerngroep Implementatie Zorgstandaard Dementie 
  • Participatie in de Operationeel Overleg Nationaal Dementie Strategie 
  • Initiëren en stimuleren van onderzoek naar casemanagement dementie

Casemanagement Dementie congres 2024

De dementieverpleegkundige biedt cliënten en hun cliëntsysteem ondersteuning, begeleiding en behandeling. Hierbij staat de hulpvraag van de cliënt en mantelzorger centraal. Daarnaast is de dementieverpleegkundige coördinator van welzijn, behandeling en zorg en ook langdurig beschikbaar en deskundig op het gebied van dementie, de gevolgen ervan en de mogelijkheden voor begeleiding en behandeling.

V&VN Dementieverpleegkundigen heeft samen met Alzheimer Nederland en de BPSW (beroepsvereniging van professionals in sociaal werk) deze scholing georganiseerd. Op 4 juni 2024 vond het congres “Casemanagement Dementie in de Volle Breedte” plaats. Onder "Handige links" delen we graag de presentaties van dit mooie congres!

Word ook lid!

Met het aanvullende lidmaatschap van de afdeling V&VN Casemanager Dementie. Gebruik deze link 

Contact

Casemanagers Dementie info

Casemanagers Dementie volgen

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)