V&VN Maag Darm Lever

V&VN Maag Darm Lever brengt professionals uit het MDL-werkveld bij elkaar, houdt hen op de hoogte van de nieuwste kennis en informatie, deelt relevante vacatures en laat de zorgprofessional meepraten over de ontwikkeling en de toekomst van het beroep. V&VN Maag Darm Lever is een fusie van SEVA (sectie endoscopieverpleegkundigen en assistenten) en de VMDLV (Vereniging Maag Darm Lever Verpleegkundigen) die in 2010 hun krachten gebundeld hebben in één vereniging.

Vacatures

Wij zijn op zoek naar een bestuurslid voor een secretaris. Schroom niet om te reageren. Mocht je vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen met de Mirjam van der Ende, voorzitter V&VN MDL via voorzitter.mdl@venvn.nl.

Opleiding MDL-verpleegkundige bij de HAN

De zorg voor mensen met een aandoening aan de maag, darm of lever neemt toe, zowel in omvang als in complexiteit. De vraag naar verpleegkundigen met specifieke kennis van dit specialisme groeit. Met de unieke opleiding MDL-verpleegkundige bij de HAN heb je de mogelijkheid om je als verpleegkundige te specialiseren en jouw kwaliteit in de zorg aan MDL-patiënten te vergroten. Benieuwd geworden? Neem een kijkje op de website. Startdatum van de opleiding is 14-09-2023.

Cursus Technische zorg rondom parenterale en enterale katheters

Het toedienen en verzorgen van katheters voor (par)enterale voeding/medicatie is een risicovolle handeling en de parenterale zorg is sterk in ontwikkeling. Het valt niet mee om de meest actuele kennis en vaardigheden daarin paraat te hebben. De praktijk leert dat patiënten veel wisselende informatie krijgen, handelingen niet eenduidig worden uitgevoerd en ook niet altijd volgens de laatste inzichten. Deze cursus stelt je in staat om deze technische zorg optimaal te kunnen verlenen, zowel in het ziekenhuis als thuis.

Werk jij als (voedings)verpleegkundige met deze doelgroep en ben je niet altijd zeker van de juiste werkwijze? Zoek je daarnaast ook meer verdieping op dit gebied? Dan past de cursus Technische Zorg Rondom Parenterale en Enterale Katheters bij jou!

Meer informatie: Website HAN en het tabblad van netwerk Voeding

 

MDL
Endoscopie
Endoscopie
IBD
Inflammatory Bowel Disease (IBD)
Lever
Lever
Endoscopie
Verpleegkundig endoscopisten
MDL Header
Kinder MDL
Voedingsdeskundige
Voeding
MDL
Verpleegkundig specialisten MDL
Chi Onco
Chirurgie-Oncologie MDL

Contact

V&VN Maag Darm Lever info

V&VN Maag Darm Lever volgen

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)