V&VN Verpleegkundigen voor Justitie

V&VN Verpleegkundigen voor Justitie behartigt de belangen van alle verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten werkzaam binnen de justitiële sector. Het platform biedt dé plek voor Justitieel verpleegkundigen, Verpleegkundig forensisch therapeutisch Medewerkers(FTM), Sociaal psychiatrisch verpleegkundigen(SPV), Verpleegkundig specialisten(VS-AGZ en VS-GGZ) en Verpleegkundig praktijkondersteuner huisarts(POH Somatiek en POH GGZ) om te verenigen op het vakgebied van de justitiële verpleegkundige.  

Wij maken ons sterk voor de bevordering en ontwikkeling van de kwaliteit van zorg en professionalisering van de beroepsgroep.

Cellengang.Pi

Zorgprofessionals in beeld binnen DJI

Expertisegebied Justitieel Verpleegkundige

Bekijk Expertise JV

Tip! Dit gaat over Forensische Zorg. Vooral interessant voor de VPK-FTM.

Verslag Webinar V&VN - KwaliteitskaderFZ

Oproep! Meedenkers gezocht!

V&VN wil ook kijken of we de belangen van de Forensische Zorg kunnen behartigen. Daarvoor hebben wij enthousiaste meedenkers nodig! Lijkt het jou wat om in deze denktank te stappen, als het gaat over de toekomst van de FZ?  Meldt je aan!

Aanmelden

Wist je dat?

je een Lidmaatschap via je werkgever kan aanvragen met behulp van een werkgeverscode?

Nieuw Platformlid gezocht!

Ben jij die Verpleegkundige, Praktijkondersteuner huisartsen, Verpleegkundig specialist somatische zorg of geestelijke gezondheidszorg of Sociaal psychiatrisch verpleegkundige werkend binnen Justitie? Meld je dan aan als Platform lid bij het V&VN Verpleegkundigen binnen Justitie. 

Ben jij geïnteresseerd en wil je meer informatie? Klik op onderstaande button en mail. 

Mail

Info Platform + Enquete

Beste platform lid, beste collega,


Graag brengen we je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen van het platform V&VN Justitieel Verpleegkundigen. Het platform heeft tijdens corona weinig ontwikkelingen doorgemaakt. In 2023 zijn we met een zestal collega’s aan de slag gegaan om hier verandering in  te brengen. Het expertisegebied justitieel verpleegkundige moest herzien worden. In de zomer van vorig jaar hebben we hier hard aan gewerkt en is in korte tijd het expertisegebied herzien.
Daar zijn we trots op! Het expertisegebied is de omschrijving van de functie en dient als leidraad voor de opleiding. Benieuwd geworden? Kijk op de website:
https://www.venvn.nl/afdelingen/verpleegkundigen-voor-justitie/.
Daarnaast hebben we een nieuwe beleidsplan geschreven bestaande uit drie speerpunten waar we ons in de aankomende jaren voor willen inzetten:
1. Zeggenschap en positionering
- Ophalen wensen bij de achterban, beleid hierop toespitsen, bekend maken van het platform, website vernieuwen, zeggenschap nemen, leren van elkaar als individu maar ook als VAR en collega’s, etc.
2. Verenigen met verpleegkundige expertises binnen de justitiële sector
- Waar het platform voorheen de plek was voor justitieel verpleegkundigen om zich te verenigen, wordt het platform vanaf 2024 een plek voor alle verpleegkundigen werkzaam bij justitie om elkaar te ontmoeten, met elkaar te spreken en te verbinden.
Onze werkzaamheden verschillen deels, maar we werken veel samen en kunnen elkaar versterken.
3. Scholing en deskundigheidsbevordering
- Het expertisegebied vormt de basis voor het opleiden tot justitieel verpleegkundige.
Daarnaast wordt ingezet op de beroepsontwikkeling door in gesprek te blijven met partijen.
Je hebt nu in een notendop een beeld gekregen van onze plannen. Als platformcoördinatoren krijgen we deze speerpunten natuurlijk niet alleen gerealiseerd. Daarvoor is jullie hulp nodig!
Ons streven is om het beleidsplan een plan te laten worden van ons allemaal. Wil jij laten weten wat je van het platform verwacht? Dat helpt om nog meer richting te geven. We vragen je om deze enquête in te vullen. Dat zal maximaal 5 minuten van je tijd kosten. Als je je actiever wilt inzetten, op welke manier dan ook, kun je dat in het formulier invullen. We gaan graag met je in gesprek over wat jij leuk zou vinden om te doen.
Laten we ontmoeten, verenigen, leren van elkaar en samen werken aan onze expertises!
Stuur deze mail door aan je collega-verpleegkundigen die geen lid zijn van het platform. Ook zij mogen de enquête invullen! En wellicht willen ze ook lid worden, dat kost niks ;)
Heb je naar aanleiding van deze mail vragen? Mail dan naar: justitieel@venvn.nl


Met vriendelijke groet,
V&VN Verpleegkundigen bij Justitie (formeel, V&VN Justitieel verpleegkundigen)
Esther, Esther, Ewa, Latifa, Frank en Mirjam

Enquete

Contact

V&VN Verpleegkundigen voor Justitie info

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)